vrijdag 8 augustus 2008

Pepingen "Ingebed" 2008


Een reeks tekeningen met het verknipte woord 'schakels' werden aan een silo in Pepingen opgehangen. Alzheimerpatiƫnten hebben het moeilijk met het leggen van verbanden, daarom dit werk (foto: Nand Sluys)


(foto's: Luk Wets)

Het kunstenaarscollectief Pep-In-Gen (www.pep-in-gen.be) organiseert de tentoonstelling "Ingebed". Een wandeling van 4 km door het prachtige Pajottenland voert langs de hedendaagse beeldende kunst van het collectief en gastkunstenaars (de zesde en laatste van de reeks doorheen Pepingen en deelgemeenten). Van 15 tot 31 augustus 2008, van 14 tot 18uur, start aan De Schuur, Ninoofsesteenweg 145, Pepingen. Met een mooie catalogus.
Deze keer (vierde deelname) maakte ik een installatie over de ziekte van Alzheimer, iets waar ik toen (periodiek) mee bezig was voor de vereniging Baluchon-Alzheimer (www.baluchon-alzheimer.be)

Voortdurend mis ik... schakels (Alzheimer)
Verlieslatend doen en denken
Ontbinding van tekst en beeld
Omschakelen naar hier en nu
In vertraging mooi mens zijn
Een pijnlijke grap tot het eind


Installatie met matzwart papier - 42 vellen van 100x70cm - wit oliekrijt en zwarte tape, op zwarte silo met staalkabels

De kunstenaars van het collectief: Myriam Paridaens, Jan Keijzer, Hilde Leroy, Luk Wets, Hilde De Mets, Jos De Decker.
De gastkunstenaars: Mieke Broes, Jacques Dujardin, Hilde Fauconnier, Dirk Hamblok, Lieve Jacob, Bart Jacobs, Hilde Keunen, Frank Luyten, Hugo Meert, Martine Platteau, Remco Schultheiss, Marianne Turck, Tjerrie Verhellen, Chris Wuytack.

Lees meer: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=PU1V4J6M

Geen opmerkingen: